Bio

Op 15 mei 1971 zo rond een uur of elf in de voormiddag liet ik mijn eerste schreeuw op deze wereld. Blijkt dat ik in Genk ben geboren, en daar woon ik tot op de dag van vandaag nog altijd. Vanaf ergens mijn derde levensjaar, de tijd dat ik mijn eerste brilletje kreeg begon mijn interesse voor het artistieke. Lekker kribbelen op een blad met allerlei kleurtjes. En het bleef niet bij papier, alles moest eraan geloven. Ook rond deze tijd kreeg ik dan toevallig een tekening te zien uit mijn moeders schetsboek. Een Mickey Mouse !!!! Eindeloos heb ik deze tekening nagetekend. Papier na papier ging er verloren, tot ik hem uiteindelijk uit mijn hoofd kon tekenen. Ik denk nog altijd dat daar de passie begonnen is… Voor mijn verjaardag moest ik dan ook een doos met kleurpotloodjes hebben, later volgden inkt, verfborstel en verf, airbrush om zo uit eindelijk te komen tot het digitaal tekenen. Wat tegenwoordig al kan vanuit mijn luie zetel…

Rond mijn 7de levensjaar kwam ik voor de eerste keer met het medium “strip” in contact. “Het hondenparadijs” van Suske en Wiske moet zowat het eerste stripverhaal geweest zijn dat ik ooit gelezen heb. Later volgden Jommeke en Kuifje. Nog veel later volgden onnoemlijk veel andere reeksen, en tot op de dag van vandaag lees ik zo wat alles wat met het medium strip te maken heeft. De rommelmarkt wekte dan een andere passie in mij op, namelijk het verzamelen van strips. Robert en Bertrand, Asterix en allerlei andere helden passeerden de revue. Alle rommelmarkten afschuimen met een rugzakje vol strips, heerlijk !!!!

Op latere leeftijd is er dan ook nog het fotograferen bijgekomen, dat ik vooral gebruik om mijn “niet digitale werken” digitaal vast te leggen. En op vakantie durf ik ook wel eens amateur fotograaf spelen. Ook een hobby die de laatste jaren de kop heeft opgestoken is het digitaal sculpten. Zoals je al heel wat voorbeelden op de site kunt vinden. Andere hobby’s zijn Films en TV series (Het bekijken ervan dan toch en grote X-files fan), games (vooral platformer en adventure games), en natuurlijk stripverhalen. Zo nu weten jullie iets meer van mij. Ik hoop dat jullie veel plezier vinden in het doorsnuffelen van mijn site.

Groetjes Raoul